Online szerződéskötés menete

Az online biztosításkötés gyors és egyszerű szerződési mód, amit az alábbi leírás alapján könnyen elvégezhet számítógépén! A folyamat mindössze 5 lépésből áll.
 

1. Biztosítási Díjszámítás

A díjszámítás az ön által megadott adatok alapján történik. Gépjármű biztosítás esetén célszerű előkészíteni a gépjármű forgalmi engedélyét, az ön személyazonosító okmányát és vezetői engedélyét.

2. Biztosító választás

Az szükséges adatok begépelése után, a rendszer egy táblázatban összesíti a biztosítók személyre szabott ajánlatait, amit akár e-mailben elküldhet egy tetszőleges címre. A megfelelő sorra kattintva kiválaszthatja az önnek legmegfelelőbb biztosítót, és továbbléphet a szerződéskötéshez.

3. Biztosítás Szerződési adatainak megadása

A szerződéskötéskor a rendszer újabb adatokat kér majd öntől, s ezek birtokban el is készíti a szükséges dokumentumokat, amelyek a következők:

- ajánlati lap
- alkuszi megbízás
- a biztosítás szerződési feltételei

 4. Dokumentumküldés

A PDF formátumú dokumentumok közül az alkuszi megbízási szerződést kérjük, nyomtassa ki, és aláírva juttassa vissza hozzánk (faxon, e-mailben, vagy postai úton)!

Ezen kívül szükségünk lesz még a jármű forgalmi engedélyének másolatára, és amennyiben valamilyen biztosítói kedvezményt igényel, a jogosultságot igazoló dokumentum másolatára (pl. családi kedvezmény esetén a gyermek TAJ- kártyájára, közalkalmazotti státusz estén munkáltatói igazolásra stb.). Hiányos dokumentáció esetén értesítjük önt!

5. Igazolólap, szerződés

FONTOS! A dokumentumok közül a biztosítási szerződést nyomtassa ki, és őrizze meg, mert addig, amíg a végleges kötvény megérkezik a biztosítójától - ami a kgfb-váltás esetén, a nagy adminisztrációs teher miatt kissé elhúzódhat -, ezzel tudja igazolni, hogy rendelkezik érvényes biztosítással.  Jó hír, hogy az online megkötött szerződés automatikusan, elektronikus úton jut el a biztosítóhoz, ami jelentősen gyorsít a feldolgozási folyamaton.

Kérjük ellenőrizze, hogy minden lépést végrehajtott-e!

+1.  Díjfizetés 

Az online kötött szerződések minden esetben halasztott díjfizetéssel jönnek létre, ez alól kivétel az utasbiztosítás, amelynek díját a kockázatviselés kezdetéig (ami rendszerint az utazás első napja) be kell fizetni.  A biztosítók 30 napig vállalják a díjjal nem rendezett szerződések kockázatát, ami díjfizetési felszólítás küldésével újabb 30 nappal növekszik. Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás  esetén a díjhalasztás törvényileg 60 nap.